Muut palvelut

Terapiaa ja valmennuksia ammattitaidolla

Tarjoamme työnohjausta, ratkaisu- ja voimavarakeskeistä lyhytterapiaa sekä neuropsykiatrista valmennusta.

Meiltä voit myös tilata räätälöityjä paketteja erilaisiin haastaviin tilanteisiin tai henkilöstön hyvinvoinnin tukemiseksi. Esimerkiksi työpaikan konfliktitilanteen selvittämiseen, työhyvinvoinnin parantamiseen, luentoja hyvinvoinnista, ravitsemuksesta, liikunnasta, palautumisesta, jaksamisesta tai johtajuuden tukemisesta. Tulemme mielellämme myös henkilöstön tyhy-päivään pitämään osallistavia ja aktivoivia asiantuntijaluentoja sovitusta hyvinvointiin liittyvästä aiheesta.

Henkilöstömme on ammattitaitoista ja kaikki palvelumme toteutetaan yksilöllisesti sekä asiakkaan toiveita kuunnellen.

Ota meihin yhteyttä, niin mietitään yhdessä juuri teille sopiva hyvinvointia lisäävä paketti.

Työnohjaus

Työnohjaus on työhön, työyhteisöön ja omaan työhön liittyvien kysymysten/kokemusten ja tunteiden tarkastelua ja jäsentämistä koulutetun työnohjaajan avulla.

Tavoitteena on vapauttaa voimia, luovuutta ja ajattelua työhön ja sen rajojen tunnistamiseen.

Työnohjaus voidaan toteuttaa yksilö-, pari- tai ryhmätyönohjauksena. Ohjauskerran pituus voi vaihdella 45-90 minuutin välillä ja työnohjausprosessin pituus vaihtelee, mutta yleisimmin prosessin pituus on 2-3 vuotta.

Työnohjaustapaamiset ovat kuukausittain tai sopimuksen mukaan. Etötyönohjaus on myös mahdollista.

Työnohjausta ohjaava käyttöteoria pohjautuu humanistiseen ja holistiseen ihmiskäsitykseen: jokainen ihminen on arvo sinänsä ja lähtökohtaisesti kaikki ihmiset ovat kehityskykyisiä ja kehityshaluisia.

Ajatuksena on, että ihmisen tarpeisiin, elämään ja vaikeuksiin on aina olemassa monta tarkastelunäkökulmaa. Ohjattava nähdään biopsykososiaalisena kokonaisuutena, joka on aktiivinen, vastuullinen ja tasavertainen. Ohjattavan tilannetta tarkastellaan kokonaisvaltaisesti.

Lisätietoa työnohjauksesta löydät täältä: https://www.tyonohjaustarjarossinen.fi/

Lyhytterapia

Lyhytterapia on luottamuksellista keskusteluapua elämän haastaviin tilanteisiin, kriiseihin sekä itsensä kehittämiseen. Lyhytterapia sopii oireiluun, joka ei ole vielä pahoin kriisiytynyt tai kroonistunut ja toimii ennaltaehkäisevänä apuna mielen hyvinvoinnin edistämisessä. 

Nopea pääsy vastaanotolle säästää asiakkaan voimavaroja ja lyhytterapiaan ei tarvita erikseen diagnoosia tai lääkärin lähetettä.

"Lyhytterapia on matalan kynnyksen keskusteluapua elämän haastaviin tilanteisiin – terapiaa ihan tavallisille ihmisille." -Lyhytterapeuttiyhdistys

Lyhytterapiaa voidaan toteuttaa yksilö-, pari- tai ryhmäterapiana. Ohjauskerran pituus voi vaihdella 45-90 minuutin välillä ja tapaamiskertojen määrä vaihtelee 1-30 välillä.

Tapaamiset ovat asiakkaan toivoiden mukaisesti esimerkiksi kerran viikossa, kaksi kertaa kuukaudessa tai kerran kuukaudessa. Tapaamiset voidaan järjestää myös etänä.

Lyhytterapiassa pyritään yhdessä asiakkaan kanssa etsimään ratkaisuja tilanteeseen sekä löytämään voimaroja, joiden avulla asiakas saa itseluottamusta sekä työkaluja jatkaa elämäänsä erilaisista haasteista huolimatta.

Asiakkaan tilanne arvioidaan aina kokonaisvaltaisesti ja pohditaan yhdessä millainen etenemistapa olisi sopiva.

Lisätietoa lyhytterapiasta löydät täältä: https://www.wellnessriikka.fi

Neuropsykiatrinen valmennus

Neuropsykiatrinen valmennus on tukimuoto, jossa halutaan vahvistaa arjen sujuvuutta tilanteissa, joissa neuropsykiatriset oireet ja toiminnanohjauksen vaikeudet aiheuttavat haittaa toimintakyvylle.

Tavoitteet ja aikataulu sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa ja menetelmät valitaan yksilöllisesti tavoitteen ja tarpeiden mukaisesti. Tavoitteet ovat konkreettisia sekä ne liittyvät jokapäiväisen elämän vaikeuksiin, esimerkiksi arjenhallintaan, opiskeluun ja ihmissuhteisiin

Neuropsykiatrinen valmentaja tukee aktiivisesti tavoitteiden saavuttamista, antaa palautetta suoriutumisesta ja kannustaa uusien toimintatapojen löytämisessä.

Valmennettavan motivaatio vaikuttaa valmennuksen tuloksiin ja usein motivaation vahvistaminen on osa valmennusprosessia.

Lasten ja nuorten valmennuksissa olennainen osa valmennusta on huoltajien tukeminen sekä opastaminen oireiden hallitsemiseksi.

Valmennuksessa sovelletaan esimerkiksi kognitiivis-behavioraalisen ja ratkaisukeskeisen terapian sekä käyttäytymisohjauksen menetelmiä; tavoitteen asettaminen, ajanhallinnan menetelmät, päivästruktuurin luominen kuvalukujärjestyksellä, tavoite-palkkiomenetelmät, voimavarojen hyödyntäminen.